Slimposebetennelse (bursitt)
Aktuelle temasider

Slimposebetennelse (bursitt)

Hva er slimposebetennelse og hvordan oppstår det?

En slimpose er et lite væskefylthulrom som ligger nær leddet eller mellom sener og knokkelen, slik at disse kan gli lett mot hverandre. Slimproduksjonen kan økes unormalt ved irritasjon, slik at slimposen utspiles og gir smerter. Kommer det i tillegg bakterier til blir slimposebetennelse.

Hvilke symptomer gir slimposebetennelse?

Slimposebetennelse gir de klassiske betennelse -symptomene med smerte, rødme, varme og hevelse. Feber kan også oppstå.

Er det noe jeg kan gjøre for å bli bedre av slimposebetennelse?

Området med betennelse skal holdes høyt og mest mulig i ro.

Når bør jeg oppsøke lege, og hva vil legen gjøre?

Ved en lettere irritasjon vil tilstanden oftest gå over av seg selv, ved å følge de tidligere nevnte råd. Hvis tilstanden forverrer seg og slimposen blir skikkelig spendt og øm, bør du gå til lege. Det kan da være aktuelt å åpne opp slimposen, for å tømme ut puss. Iblant må også antibiotika brukes.

Blir jeg bra igjen etter slimposebetennelse?

De fleste blir bra etter slimposebetennelse. De som ikke blir bra må fjerne hele slimposen. Dette gjøres når betennelsen er i en rolig fase.

Kommentarer   

 
+1 # en gjest 19-05-2006 18:16
jævlig vondt!!!!!!!
Svar | Svar med sitat | Siter
 
 
+1 # Reidun 16-08-2006 15:23
Jeg har fått slimposebetenne lse i ankelen og går på pillekur. Nå har imidlertid stårtåen min begynt å dovne bort og jeg har fått et stort blått merke på siden av de. hva i all verden er det?
Svar | Svar med sitat | Siter
 
 
+1 # en gjest 31-08-2006 17:00
jeg har betendelse i hele venstre side. Det er hofte,skulder og hånd.Det gør veldig vont. Er blevet operert flere ganger,uden det hjælper.
Svar | Svar med sitat | Siter
 
 
+2 # en gjest 19-09-2006 18:43
blir gal av dette! har hatt slimpose betennelse i begge skuldrene i snart 5 år,blir ikke god, og legen sender meg bare på breksidol kur, og fysioterapi... det hjelper en måneds tid, så kommer det tilbake igjen! har også vondt i hælane, fikk time hos røntgen, å di fant ikke noe, men trodde ikke di fant betennelse på røntgen? tror æ må få ny lege...
Svar | Svar med sitat | Siter
 
 
0 # en gjest 27-09-2006 20:35
Hei jeg har slimpose betennelse i høyre kne og det stivner heilt vekk har store smerter til tider. Har begynt på pille kur og håper dette hjelper, har fått beskjed fra lege om å holde meg i ro. Dette har kommet ved at jeg jobber veldig mye på kne på harde flater osv. jobber også 12-14 timers dager veldig ofte + helger. Men no må eg berre ta det med ro, trur at kroppen sier ifra at no er det nok.
Svar | Svar med sitat | Siter
 
 
+1 # en gjest 30-09-2006 21:23
Har hatt slimposebetenne lse i hoftene i flere år. Det kommer og går hele tiden. Viss jeg går på hard underlag, eller gjør andre bevegleser som blir gjentatt flere ganger etter hverandre blir jeg låk. Det er utulig vondt. Jeg blir nesten deprimert av det, for aktivitetne mine må begrenses slik. Hva kan jeg gjøre? Legen min sier at det ikke er noe å gjøre med det..
Svar | Svar med sitat | Siter
 
 
0 # en gjest 02-01-2007 10:31
Har nå hatt slimpose betennelse i begge skuldre ca 1 år men de siste 5 uker har det blitt helt forferdelig. Det gjør konstant vedig vondt, ikke bare i slimposen men nedover hele armen, ut i handa, bak i ryggen, nakken og over til andre skulder. Klarer ikke sitte eller ligge eller røre på de. Har fått brexidol av legen og de har virket på smertene etter ca 4 dager, men kjenner en del bivirkninger av pillene. Har vært på MR-undersøkelse , fått kortison 4 ganger, voltaren, fysoiterapi og akupuntur- Alt til INGEN nytte. Skal nå operes, men aner ikke om det blir vellykket. det verste er at betennselsen har kommet av gale sove stillinger. har aldri overbelastet.. sprøtt!
Svar | Svar med sitat | Siter
 
 
0 # en gjest 15-02-2007 22:34
leser din fortvilelse og kjenner meg veldig igjen.Jeg har overbelasta, men har ikke jobbet på et år. Blir nesten ikke bedre, værre av og til. Det hjelper litt og gå meg varm og så tøye forisktig. Finnes det andre råd derute? Unngå og sove på siden iallefall. Foran på festet er hverst. Fikk høre nå at armene er en krympemuskel så husk og tøy mye. Vet noen om noen urtekremer ol?
Svar | Svar med sitat | Siter
 
 
0 # en gjest 25-02-2007 17:12
Sinnsykt vondt!! Jeg er ei jente på snart 17 år, og har vært aktiv med både handball, fotball og dans. Nå har jeg kuttet ut alt, pga disse plagene.. Utrolig iriterende!!
Svar | Svar med sitat | Siter
 
 
0 # en gjest 26-02-2007 12:11
er eller VAR en sprek dame, utdannet gymlærer og gikk i flere år med store plager i lysken. Legen sa det var lyskestrekk, dermed er min nå endelige påviste slimpose nesten 3 cm! leste over at noen ble deppa av å gå rundt med dette, det har jeg også blitt! Man kan mist motet av mye mindre! Jeg har ikke fått noen form for behandling, kan ikke gjøre noe uten at det gjør vondt eller får fatale følger. Det er noe ordentlig dritt!!
Svar | Svar med sitat | Siter
 
 
0 # en gjest 05-03-2007 18:53
Eg har slimposebetenne lse i albuen, veldig vondt altså!!! Ber om operasjon eller amputasjon snart!
Svar | Svar med sitat | Siter
 
 
0 # en gjest 08-05-2007 20:22
hei, jeg er ei jente på 16 år og elsker all idrett, spsielt fotball og langrenn. i fjor sommer var det noe som var forferdelig vondt i hoftene når jeg løp. da skisesongen kom ble det ikke så mye løping og kjente ikke noe til det, men nå for sa en måned siden fikk jeg det kraftig tilbake på på en fotballtrening. selv om jeg hadde skikkelig vondt, så dro jeg på en trening til. morgenen etter var jeg helt ødelagt. jeg greide ikke å reise meg nesten, jeg måtte gå helt spivt meg beina og veeeldig sakte,trapper var ille. jeg greide ikke dra på skolen så pappa bestilte en time hos legen og fikk kjørt meg dit. legen kjente litt på hoftene, sa det var slimposebetenne lse og skreiv ut betennelselindr inde for to uker. jeg har nå tatt røntgen og det viste seg å ikke få noe svar der. jeg har kunna trent i ett år etter å ha hatt beinhinnebetenn else, slatters og slitt sene under beinet i 4 år! jeg er ganske avhengig av trening,det vil si fotball og langrenn. etter de 4 åra uten all aktivitet, har jeg virkelig funnet ut hvor høyt jeg elsker idretten jeg driver med. Jeg ber derfor om råd fordi jeg er desperat, lei meg, hekta og frustrert! håper virkelig på å få svar! Hilsen Stine Hasund Eid, 16 år
Svar | Svar med sitat | Siter
 
 
0 # en gjest 31-05-2007 12:22
jeg trener hver eneste dag. men det gjør så helvetes vondt i knerne hver gang jeg skal løpe ute men med en gang jeg kommer inn i hallen og løper så gjør det ikke like vondt.. Har dere noen råd jeg kan bruke for å dempe smerten når jeg løper ute på asfalt?
Svar | Svar med sitat | Siter
 
 
0 # en gjest 30-08-2007 17:20
Så Jævlig Vondt! har vært hos legen flere ganger! noen råd om hva jeg burde gjøre?
Svar | Svar med sitat | Siter
 
 
0 # en gjest 28-09-2007 11:12
Smertefullt og vanskelig å være i arbeid med og umulig å sove sammenhengende med. Vært igjennom bedøvelsesprøyt er, kortisonsprøyte r, varmebeh, Voltaren, Brexidol, Ibux etc utenom operasjon. Etter snart 3 år med dette ser det ut til at fysioterapi med ultralyd og massasje samt opptreningsprog ram som styres av fysio, virkelig hjelper. Etter 17 behandlinger kjenner jeg bedring! Må også trene på anvist måte på egen hånd mellom fysioøktene, men likevel gi armen/skulderen ro og tid til å leges. Fysio tar seg også av muskulatur i rygg og nakke som står i helspenn av overbelastning pga kompensering for den %&¤#" vonde skuldra. Har stadig "regnværssyn/fl immersyn" kvalme og hodepine, men merker bedring, heldigvis! Slitsomt og håpløst å fungere i arbeidslivet med. Mvh Ellen M (48)som jager etter bokstavene på tastaturet..
Svar | Svar med sitat | Siter
 
 
0 # en gjest 02-10-2007 21:27
Har nå slimposebetenne lse i skuldrene for 3gang i løpet av livet, er jente på 17år. Har ikke hatt det på endel år, mener jeg hadde det sist da jeg var 11. Jeg var hos legen og fikk noe medisin mot dette. Før har dette gått over etter 10dager (fikk da brexidol kur, men pga flere dødsfall fikk jeg ikke dette denne gangen). Har et håp om at det går like fort denne gang pga store vanskeligheter for å gjøre det meste (f.eks skrive på pc'en er et smertehelvete i seg selv) og dermed får jeg ikke gjort noe skolearbeid eller trent. Har også hatt vanlig betennelse i skuldrene opptil flere ganger og vært hos fysioterapi for dette. Men til poenget skal også til røgten for 2gang for å se om hulegangen mellom skuldrene er smale, skjønner ikke helt hva dette har med slimposebetenne lse og gjøre? Noen som vet? Sist gang jeg var hos røngten ble det sagt jeg hadde cyster i skuldrene. Kan dette ha noen bivirkninger?
Svar | Svar med sitat | Siter
 
 
0 # en gjest 18-11-2007 00:19
ble operasjon velykket ? jeg har selv operert og det har nå gått fire uker og den er ikke blitt noe bra enda. Klarer ikke rette ut armen eller løfte den opp. Er dette normalt ? noen som har noen erfaringer med det ?
Svar | Svar med sitat | Siter
 
 
0 # en gjest 15-03-2008 12:03
Har hatt plager med begge hoftene i erioder i flere år. Men nå har de vært så ille at jeg er blitt sengeliggende en periode. L Sykehuset sier det er slimposebetenne lse. Jeg har spist masse sterke smertestillende , og fått tre injeksjoner med morfin uten at det hjalp på smerteen. Til slutt ble jeg sendt på sykehus, og fikk der steroid/xylocai ninjeksoner. Dette har vært det eneste som hjalp på smertene at jeg nå spiser voltaren 2 pinex forte firge ganger pr døgn. Dette lindrer noe, men jenner fortsatt smerter. kan ikke belaste forten med hverken å gå eller sitte or da er de der med en gang. Håper dette gir seg - dette er noe drit. Og jeg er alene hjemme og er nødt til å klare meg selv. Fy fader hvor mye vondt jeg har hatt. Det jeg lurer på er om noen vet hva steroide er? Jeg fik det sammen med xylocaininnsprø ytning, det vet jeg er bedøvelssesmidd e, men steroide?
Svar | Svar med sitat | Siter
 
 
0 # en gjest 22-03-2008 15:34
Jeg vil bare informere om at det kan være nyttig å gå til homeopat med bursitt (slimposebetene lse). Som homeopatistuden t på siste året, har jeg vært borti flere pasientcase som har bursitt og som har hatt god hjelp av homeopati. Hvis noen er interesserte i det, kan man lese om både hva homeopati er, og hvor man kan finne godkjente homeopater som også har medisinsk bakgrunn. Håper dette kan være til hjelp. Sjekk ut på www.nhl.no Mvh stavangerhomeop aten.
Svar | Svar med sitat | Siter
 
 
0 # navvan 25-08-2008 12:09
Greit å lese hvordan andre opplever & erfarer denne tilstanden.. Det som er problemet med litt udefinerbar tilstand, som vondt i hofte, nedre del rygg stråling nedover i beina er at legene ofte ikke klarer å sette ord på det "få en diagnose" Jeg har slitt med hofte onde siden mai 2002.... attførings opplegg.... NAV som stopper trygden pga legene ikke skriver konkret hva som er galt..... skifte av primær lege...(hadde kommune lege stilling)> han nesten ikke gjorde noe som helst... sendt meg til fysikalsk behandling .skrev ut en haug med smertestillende medikamenter... 500mg ibux, 600mgparacept Har tatt inntil 20 i døgnet...klarer ikke gå på foten til tider... vært å tatt kortison injeksjoner i vår uten at det hjalp (4 ganger i løpet av 4 mnd)... skal endelig ha operasjon nå...høst 2008. Etter jeg sparket kommune legen som min fastlege tok min nye lege fatt i saken..vært ut og inn av sykehuset siden jan 08..CT & MR som påviste tilstanden...i tilegg til min opplevelse.... vurdere fremdeles søksmål pga svært lite tilfredstillend e hjelp i mange år. NAV kuttet trygden i mange perioder...levd på sparebluss med 2 barn..min kone måtte jobbe 150 % for å klare oss.....Lyspunk tet er nå at operasjonen skal bli vellykket slik at jeg kan komme meg i arbeid igjen....
Svar | Svar med sitat | Siter
 
 
0 # en gjest 08-09-2008 10:16
Ja da ble jeg omsider operert 27 august...... fjernet slimposen / ett leddbånd ? (på yttersiden av hoften)..i tillegg var det masse arr i vevet... vært svært mye smerter..er det vanlig at det er så vond at en ikke kan stå på foten og nesten ikke kan gå selv nesten 14 dg etter operasjonen.... varier en del..en dag greit klarer å gå litt i begynnelsen på dagen men senere gjør det så vondt at jeg ikke klarer det...må ta 2 ibux 600mg og 2 paracept 500mg hver 3-4 time....... hvor mange dager etter operasjonen kan jeg legge meg i badekar med varmt vann..dette har hjulpet litt før (ihvertfall kortvarig så en får litt fri fra den konstante smerten) Takknemlig for svar & råd....
Svar | Svar med sitat | Siter
 
 
0 # en gjest 27-11-2008 16:37
Jeg har hatt vondt i h skulder i ca 15 år. Drev mye med hest på den tiden det startet. Har gått til flere leger som ikke har gjort noe annet enn å sende meg til fysioterapeuter . Uten og lykkes med det. Nest siste legen såg på skulderen i ca10 min og fant ut at det var ikke noe hjelp i og sende meg på sykehuset for undersøkelser da han mente at de ikke ville finne ut noe. Han mente jeg trengte anti depresiva og jeg fikk resept på dette. Noe jeg ikke ville ha og sa Nei til. Jo dette måtte jeg. Første jeg gkorde da jeg kom hjem var og bytte fast lege. Fikk da komme til en lege som sendte meg direkte på MR og røntgen. På MR fant de ut at jeg har kronisk betennelse. Ble da sendt til Ortoped på sykehuset og han fant ut jeg har kronisk betennelse og senen der delt seg i to og muskelen er også tildels ødelagt. Skal nå opereres. Ortopeden lurte på hvorfor jeg ikke hadde kommet dit før og jeg forklarte alt sammen og han ristet bare pp hodet. Har man prøvd fysio en gang og dette ikke hjelper var det ikke noe hensikt i og sende meg videre til slik behandling da dette kunne blli verre også. Stå på dere som sliter og stå på deres krav.
Svar | Svar med sitat | Siter
 
 
0 # en gjest 09-01-2009 21:58
Jeg er 27år og for 4 uker siden opererte jeg ut den midterste (midt på kneet) slimposen. Har vært plaget med denne i nesten 1.5år. Gjorde veldig vondt å gå trapper og trene, fikk ofte svikt i kneet. Nå 4uker etter operasjonen må jeg til med fysioterapi for å trene opp igjen lårmuskelen. Jeg går med stiv fot, ellers knekker jeg sammen.(og jeg er en bra trent person) Kastet krykkene 2uker etter operasjoen. Kjørte bil etter 3uker. Jeg håper denne operasjonen gjør sånn at jeg kan trene uten smerter i kneet. Var med legen idag, og om jeg følger behandling med fysioterapi 2-3ganger i uken i ca 2-3mnd vil jeg være så og si helt bra irundt juni! Krysser fingrene for det. Langvarig prosess, men det er kanskje verdt det!?
Svar | Svar med sitat | Siter
 
 
0 # Guest 17-10-2013 20:35
er det noen som har blitt helt frisk etter denne diagnosen?
Jeg har gått med mye verk i nakke å skuldre i over 2 år nå.. fikk diagnosen bursit (slimposebetenn else) for ca 6 uker siden da de fant betennelsen på ultralyd, har gått på mange typer medikamenter for å dempe betennelsen og smertene (voltaren, brexidol, celebra) disse hjelpe lite og merker nesten ingen forkjell. fikk injeksjon med kortisonsprøyte i begge skuldrene for 6 uker siden. merket litt bedring men nå er det like ille som før... konstant smerter, søvnproblemer og problemer med alle hverdagslige gjøremål som å kle på, pusse tenner, støvsuge, matlaging osv osv osv... holder på å bli sprø snart!!!!
Svar | Svar med sitat | Siter
 

Legg til kommentar

Sikkerhetskode
Vis ny kode
Vennligst skriv Sikkerhetskode
Spørsmål og svar
2012-10-20 / 10:26
Hei, For rundt 1 mnd siden var jeg forkjølet. Like før jeg ble frisk fikk jeg av og til "s
2012-10-19 / 23:43
Tar 2x500 metformin om morgen, og det samme om kvelden. Da med en amaryll i tillegg. Har nesten ald
2012-10-19 / 13:04
Hei! Min samboer på 54 år dro til legen for å undersøke om hvorfor han ikke har libido. Han ha
2012-10-19 / 12:24
Hei! Min samboer på 54 år dro til legen for å undersøke om hvorfor han ikke har libido. Han ha
2012-10-19 / 10:44
Hei! Jeg klør og det svir i underlivet , også kjennes det ut som om det brenner ? Hva bør eg gj
2012-10-18 / 17:47
Hei! Jeg har et enkelt spørsmål! Noen vil selge meg et produkt som heter Aloe Vera. Er dette et pr

Si oss din mening

x
Takk for at du tar deg tid til å si din mening. Vi setter pris på å lese dine synspunkter.
Captcha plugin 2+ for Joomla from Outsource Online  
 

Vi bruker informasjonskapsler til å forbedre vår hjemmeside og din opplevelse når du bruker den. For a finne ut mer om cookies som vi bruker og hvordan du sletter dem, se vare retningslinjer for personvern..

Jeg aksepterer cookies fra dette nettstedet.